معاون اول قوه قضاییه خواستار شد

اقدام به موقع محیط زیست و منابع طبیعی در جهت مبارزه با زمین خواری

معاون اول قوه قضاییه اقدام به موقع و موثر محیط زیست و منابع طبیعی در مواجه با تخلفات را خواستار شد و افزود: متاسفانه متولیان حفاظت از انفال و مواهب طبیعی، اقدامات ضد محیط زیستی و ضد منابع ملی را بعد از مدت ها اعلام می کنند.
    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه گیلان، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در همایش حفاظت منابع طبیعی، حفظ محیط زیست و اراضی کشاورزی که با محوریت سرمایه گذاری و توسعه پایدار برگزار شد، با اشاره به ظرفیت ها و مواهب الهی و طبیعی استان گیلان، اظهار کرد: استان سرسبز گیلان علاوه بر جنگل، زمین و مرتع از انسان هایی فرهیخته و توانمند برخوردار است که عقبه غنی فرهنگی و جهادی دارند.

وی به مجاهدت های غیور مردانی چون میرزا کوچک خان و نقش بسزای شخصیت های مذهبی چون آیت الله بهجت(ره) و آیت الله محمدی گیلانی در دوران معاصر اشاره کرد و افزود: سزاوار گیلان نیست که از کمبودها و کسری ها گله کند و برای رفع مشکلاتش منتظر کمک باشد؛ البته توسعه پایدار و ایجاد بستر برای پیشرفت همه جانبه کشور جزو وظایف دولت، مجلس و قوه قضاییه است، اما با همکاری، همفکری، ابتکار، خلاقیت و بهره مندی از ظرفیت های موجود می توانیم گیلان را به رتبه ای که شایسته اوست، برسانیم.

معاون اول قوه قضاییه خواستار توسعه پایدار گیلان در همه شاخص ها شد و تصریح کرد: قوه قضاییه با رفع نواقص و خلاءهای قانونی، در جهت جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، توسعه و امنیت بخشی به امر تولید و اقتصاد استان گیلان کمک می کند؛ لذا وظیفه دستگاه های اجرایی است که مشکلات را احصا و به قوه قضاییه اعلام کند.

محسنی اژه ای به موضوع زمین خواری اشاره کرد و گفت: منظور از زمین خواری تصرف، تغییر کاربری و در نهایت ساخت و ساز و فروش اراضی ملی و انفال است که طی این فرایند فرد متخلف پول هنگفتی بدست می آورد، البته ممکن است زمین، حریم یا ساحل تصرف شده دارای مجوز یا بدون مجوز باشد و یا به خاطر امر خاصی در اختیار کسی قرار گرفته باشد، اما تغییر کاربری و فروش آن غیرقانونی است.

وی با بیان اینکه صدور مجوز تصرف، تغییر کاربری یا فروش زمین باید توسط مراجع صالح و ذی ربط صورت بگیرد، ادامه داد: گاهی جواز تصرف زمین از سوی مرجع غیر صالح صادر می شود، زیرا حریم ها تعریف نشده و طرح جامع شهری و روستایی نداریم و هر وزارتخانه و دستگاهی مدعی صلاحیت صدور جواز است.

معاون اول قوه قضاییه خواستار اقدام به موقع و موثر محیط زیست و منابع طبیعی در مواجه با تخلفات زمین خواری شد و اضافه کرد: متاسفانه متولیان حفاظت از انفال و مواهب طبیعی، اقدامات ضد محیط زیستی و ضد منابع ملی را بعد از مدت ها اعلام می کنند و عدم رسیدگی به موقع موجب بروز مشکلات متعدد قضایی می شود.

وی خاطرنشان کرد: زمین، مرتع، جنگل، ساحل و ... متعلق به همه است و به یک دولت و یک وزارتخانه و یک دستگاه تعلق ندارد. باید با نگاه ملی برنامه ریزی و عمل کنیم و به دنبال خوش آمد کسی نباشیم. محیط زیست و منابع طبیعی باید در خدمت مردم باشد و نباید به بهانه حفاظت از اراضی ملی و جلوگیری از آلودگی آن حق بهره مندی از جنگل و مرتع و دریا را از مردم بگیریم و درهای استان را به روی گردشگران ببندیم.

محسنی اژه ای خواستار بهره مندی مدیریت شده و هدفمند از اراضی جنگلی و مرتعی شد و گفت: دستگاه های مختلف باید همراه و همگام برای صیانت، مدیریت و ساماندهی منابع ملی حرکت کنند و هماهنگ باشند؛ در غیر این صورت هم هزینه دولت و هم هزینه مردم بالا می رود و هرکسی به نحوی ناراضی می شود.

معاون اول قوه قضاییه کمبود نیرو و امکانات را یکی از مشکلات یگان های حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست دانست و یادآور شد: ممکن است در این حوزه با مشکلاتی مواجه باشیم، اما همه مشکلات از کمبودها نیست و بخش قابل توجهی به مسائل مدیریتی بازمی گردد؛ اگر مدیریت ها قوی باشد و مدیران متعهد از زیرمجموعه های خود حساب کشی کنند، بسیاری از معضلات رفع می شود.

وی بر مدیریت قوی، به روز و فعال در هر بخش تاکید کرد و متذکر شد: مدیران باید نسبت به گزارشات مردمی از تخلفات عکس العمل نشان دهند و موضوع را پیگیری کنند؛ زیرا هیچ چیز به اندازه مشارکت مردم نمی تواند در حفظ منابع طبیعی و محیط زیست اثرگذار باشد و ما تاثیر حضور مردم را از اول انقلاب تاکنون تجربه کرده ایم؛ باید با مکانیزم های مختلف از مردم و انگیزه آنان بهره بگیریم و با پدیده زمین خواری و فساد ناشی از آن که طی سال های اخیر باب شده، مبارزه کنیم.